Světlo prochází číselníkem vyrobeným ze speciálních materiálů k solárním absorpčním článkům umístěným uvnitř pouzdra hodinek. Solární články pak přeměňují světelnou energii, která je „uskladněna“ ve vysoce účinném akumulátoru. Z něj je pak čerpána podle potřeby hodinek po celou dobu jejich životnosti. Po úplném nabití může akumulátor dodávat energii stoji hodinek po dobu až 7 let bez dalšího dobíjení. Solární článek však nemusí čekat jen na slunné dny, pracuje i s umělým světlem, venku i uvnitř a za velmi špatných světelných podmínek. To znamená, že majitel hodinek nemusí nijak dbát o jejich světelný režim.

Množství světla, kterému jsou vystaveny při běžném nošení, jim úplně postačí. Původní solární hodinky nemohly dlouho fungovat delší dobu bez dobíjení. Tento problém byl však vyřešen použitím titan-lithiového akumulátoru. Kvalitu a spolehlivost tohoto systému dokládá i fakt, že je běžně používán i pro pohon profesionálních potápěčských hodinek, které jsou konstruovány vždy jako extrémně odolné a spolehlivé.

Autorizovaný prodejce

Autorizovaný prodejce

Garantujeme pravost u nás zakoupeného zboží, jsme autorizovaní prodejci značek uvedených na našem eshopu.
Záruční i pozáruční servis

Záruční i pozáruční servis

Kompletní hodinářský a zlatnický servis šperků, hodinek, hodin a budíků a dalšího hodinářského a zlatnického zboží u nás zakoupených.
Doprava zdarma od 1000 Kč

Doprava zdarma od 1000 Kč

Doprava zcela zdarma nebo od 60 Kč. Možnost osobního odběru nebo vyzkoušení na naší kamenné prodejně.
Kamenná prodejna ve Vlašimi

Kamenná prodejna ve Vlašimi

Přes 30 let vlastníme kamennou prodejnu v samém srdci Vlašimi, kde Vás rádi obsloužíme.